top of page

Hoe is het project ontstaan?

Gill Rolus staat al ettelijke jaren als actrice in het educatief theater van onze Belgische scholen. 

Zij merkte op dat het voor sommige scholen vaak te duur is om een professionele voorstelling van 500€ à 850€ te boeken - zeker na de invoering van het maximumfactuur. Dit hoewel, de vraag groot is naar educatieve voorstellingen rond de thema’s milieu, verkeer, gezondheid, pesten, diversiteit enzo…

‘Gill’: Het thema MILIEU ligt mij nauw aan het hart en na het bijwonen van een goochelshow van Guinelli, kwam ik op het idee een goochelshow te creëren over het Milieu.  Het is niet altijd evident om leerlingen te boeien met een educatieve boodschap. Maar vanwege het entertainmentgehalte van Guinelli’s voorstellingen was ik 100% overtuigd dat dit onderwerp de leerlingen zou raken en bijblijven. Guinelli was meteen enthousiast over het idee! Ik wilde dit project dan ook zo breed, gemakkelijk en betaalbaar mogelijk maken voor de scholen. 

 

Breed, door 2 versies van de goochelshow te maken, een voor het basis onderwijs en een voor het secundair onderwijs, telkens voor de bovenbouw. Want we willen zoveel mogelijk leerlingen bereiken met het thema Milieu.

 

Gemakkelijk, Guinelli brengt eigen decor, geluids- en lichtinstallatie mee naar de school - dat opgesteld kan worden in een klas, refter, turnzaal of (indien we geluk hebben) in de theaterzaal of ‘t auditorium van de school. Guinelli is uitermate flexibel en brengt op de school zelf een professionele voorstelling in een toffe setting.

 

Betaalbaar, ik moest op zoek gaan naar een bedrijf dat zich intens bezighoudt met milieuwerking. Omdat Umicore wereldleider is in het recycleren van edele metalen en de laatste jaren zoveel inspanningen levert rond interne en externe milieuverbetering, was mijn keuze snel gemaakt. UMICORE was enthousiast over het project en samen met Dhr. Geert Verstraeten en Marjolein Scheers van Umicore Precious Metal Refining, werd het project op punt gezet. Het project Ecomagie wordt jaarlijks geëvalueerd en we zijn fier dat we sinds 2009 al meer dan 534 voorstellingen hebben gebracht. De scholen zijn laaiend enthousiast over ECOMAGIE en we willen dan ook nog lang verder gaan met dit succesvolle project van Umicore.

bottom of page